Lichaamsgerichte Therapie Leertherapie


Lichaamsgerichte Therapie

Vraag je je regelmatig af:
> Hoe ga ik beter met mijn emoties om ?
> Wie kan mij helpen met mijn burnout, depressie, angsten ?
> Hoe raak ik mijn stress kwijt en leer ik mij op tijd ontspannen ?
> Wat kan ik doen om stevig in mijn schoenen te komen staan ?
> Waarom worstel ik nog steeds met de dingen uit het verleden ?
> Hoe krijg ik weer een betere relatie met mezelf en anderen ?
> Wat zit er achter mijn steeds terugkerende lichamelijke klachten ?
Lees dan verder.


Wat is lichaamsgerichte therapie ?
Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie. Een lichaamsgericht therapeut gaat uit van de samenhang tussen psyche, emoties en lichaam. Als psychische conflicten langer duren worden deze als het ware in het lichaam opgeslagen. Het lichaam liegt niet: Stress uit zich bijvoorbeeld in een vage pijnklachten, angst in een verkrampte houding, boosheid in gespannen spieren. Onverwerkt verdriet kan een depressie veroorzaken of leiden tot chronische vermoeidheid.

Bij lichaamsgerichte therapie wordt zowel gebruik gemaakt van inzichtgevende gesprekken, als van de ademhaling, beweging, stem en lichaamhouding. Geblokkeerde energie en gevoelens worden weer in beweging gebracht en vrijgemaakt. Vaak komen hierbij oude onverwerkte emoties los. Door deze te uiten kan de geblokkeerde energie weer stromen.

Tijdens de therapie leer je te reflecteren op jezelf. Je wordt je bewust van ongezonde gedragspatronen en leert deze te vervangen door nieuw gedrag. Zo wordt een basis gelegd voor verandering en groei. De praktijk leert dat de meeste mensen meer energie krijgen, meer ruimte voelen om zich te uiten en met hernieuwd zelfvertrouwen en plezier keuzes maken in hun leven.


Achtergrond van de lichaamsgerichte therapie
Grondlegger van de lichaamsgerichte therapie was Wilhelm Reich. De basis van zijn werk was het vrijmaken van de ademstroom en spierspanningen. Deze vormen de zogenaamde blokkades of pantsers en geven inperkende gevoelens en gedachten weer. Later zijn er andere methoden aan toegevoegd zoals bio-energetica, gestalt, psychodrama, NLP, postural integration, cranio sacraal therapie en The Work. Deze methode staat ook bekend onder de naam Neo Reichiaanse therapie en Energetic Integration (NRT).

De behandeling:
Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een intakegesprek plaats om klachten en verwachtingen te bespreken en nader kennis te maken. Al naar gelang je vragen en situatie, wordt tijdens de therapie gewerkt met de hierboven genoemde benaderingen. Belangrijk is dat je bereid bent het lichaam als uitgangspunt te nemen voor het veranderingsproces. De totale duur van de therapie is afhankelijk van de persoon en de problematiek. Vanuit respect voor ieders eigenheid en grenzen loop ik, Jeanette Hollenberg als reisgezel met je mee.

Beroepsvereniging
Jeanette Hollenberg is aangesloten bij de beroepsverenigingen SBLP en NVLP en geregistreerd bij het RBCZ. Deze staan garant voor gekwalificeerde en vakbekwame therapeuten. De therapie wordt door de meeste verzekeringsmaatschappijen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Klik hier voor het overzicht.

Contact
Heb je vragen of opmerkingen, stuur dan een e-mail naar: Info@Zelfreflectie.nl

Terug naar homepagina

Lichaamsgerichte Therapie & Training Jeanette Hollenberg,
Haarlem en Heemstede, 023-5472025